Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0735-153-230

Ortodonție

Ortodonția reprezintă specialitatea medicinei dentare care are ca scop îmbunătățirea poziției și ocluziei dinților la nivelul oaselor maxilare, mai exact corectarea anumitor poziții vicioase dentare pentru a obține un rezultat final optim din punct de vedere estetic și funcțional.

 

Malocluziile dentare sunt reprezentate de relațiile anormale dintre dinții celor două arcade, având consecințe atât de ordin estetic (aspect neplãcut al zâmbetului sau al feței), cât și de ordin funcțional (masticație, fonație). De asemenea, malocluziile, alături de anumite situații particulare, cum ar fi înghesuirile, spațieriile dentare sau pozițiile incorecte ale dinților, favorizează acumularea de placă bacteriană, care este factorul cauzal al cariilor dentare și al bolii parodontale.

Care sunt etapele tratamentului cu aparat dentar?

Consultul la medicul specialist ortodont reprezintă primul pas atunci când vă gândiți sã începeți un tratament cu aparat dentar. Acesta poate veni fie ca o recomandare a medicului dumneavoastrã stomatolog, fie din dorința de a obține un zâmbet îmbunătățit din punct de vedere estetic sau funcțional.

 

În urma examinării clinice realizate de medicul ortodont, acesta vă va recomanda pentru un diagnostic complet și un plan de tratament personalizat, efectuarea unui dosar ortodontic, care cuprinde fotografii, radiografii și modele de studiu realizate in laboratorul de tehnicã dentarã.

 

Următoarea etapă este reprezentată de explicarea planului de tratament și alegerea celei mai bune opțiuni privind tratamentul cu aparat dentar, în strânsă corelație cu nevoile și dorințele fiecărui pacient.

După acestea, urmează etapa de tratament propriu-zis care constă în procesul de adeziune (lipire) a bracket-urilor la nivelul suprafeței dinților și unirea acestora cu ajutorului arcului și a elasticelor. Această etapă este neinvazivă, neintervenindu-se asupra structurilor dentare și nedureroasă. După aplicare și în timpul activărilor aparatului dentar, pacienții pot simți un ușor disconfort cu o durată limitată de timp.

 

Pe tot parcursul tratamentului ortodontic, la indicația medicului specialist, pacientul va reveni la control (care poate fi la intervale de timp variabile, în funcție de tipul de aparat dentar folosit) pentru aplicarea forțelor corespunzătoare și a monitorizării evoluției.

 

La finalul tratamentului, după îndepărtarea aparatului dentar, în funcție de planul de tratament individualizat al fiecărui pacient, se poate opta pentru aplicarea unei conteții dentare, care poate fi reprezentată de o gutieră sau de un retainer aplicat pe fața orală a dinților.

 

Câte tipuri de aparate dentare există?

  • Aparatele dentare pot fi de două tipuri: fixe (varianta în care bracket-urile sunt lipite la nivelul dințiilor) și mobile (reprezentate de gutiere transparente).
  • Aparatul dentar fix metalic este eficient mecanic, accesibil din punct de vedere financiar, dar mai puțin estetic din cauza componentelor metalice ale acestuia.
  • Aparatul dentar fix din safir reprezintă o variantă de înlocuire a celui metalic, fiind estetic și discret.
  • Aparatul dentar autoligaturat folosește un sistem glisant special care susține arcul, permițând o mișcare mai rapidă a dințiilor și un grad de discomfort mai redus.
  • Aparatul dentar invizibil cu gutiere (alignere) Spark – reprezintă un tratament inovator care permite corectarea poziției dințiilor cu diverse malpoziții (înghesuiri, spațieri) prin folosirea unui set de alignere, perfect adaptate la nivelul dinților.

Este recomandat paciențiilor care doresc să își modifice aspectul zâmbetului într-un mod care oferă confort și eficiență sau celor care au un ritm cotidian intens socio-profesional.

 

 

Printre avantajele apatarului dentar invibil Spark se numără:

 

  • Oferă o simulare a zâmbetului final, oferind un rezultat predictibil;
  • Facilitează o igienă dentară corespunzătoare, alignerele fiind detașabile;
  • Materialul din care sunt confecționate gutierele Spark este transparent;
  • Beneficiază de un număr redus de vizite în clinica stomatologică.

De ce să ai încredere în noi?

 

Prin profesionalism, devotament și dedicare, putem rescrie împreună povestea zâmbetelor curajoase!