Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0735-153-230

Endodonție

Endodonția este specialitatea medicinei dentare care se ocupă cu morfologia, fiziologia și patologia pulpei dentare (sau așa cum este cunoscută aceasta – „nerv”) și a țesuturilor periapicale (din jurul vârfului rădăcinii dintelui).

 

Ce presupune tratamentul endodontic?

 

În momentul în care pulpa dentară este afectată ireversibil, cum ar fi în cazul cariilor dentare complicate sau a unor fracturi, se recurge la realizarea tratamentului endodontic care presupune îndepărtarea țesuturilor afectate din interiorul dintelui, tratamentul chemo-mecanic care decontaminează și pregătește canalele radiculare pentru obturația definitivă radiculară.

 

Pulpa dentară este componenta dintelui reprezentată de terminaţiile nervoase şi vasele de sânge din interiorul dintelui, care îi asigură acestuia vascularizația și inervația optime.

Cum știu dacă am nevoie de un tratament de canal?

 

De cele mai multe ori, primul simptom care determină pacienții să apeleze la serviciile de specialitate stomalologică este durerea.

 

În cazul unei afecțiuni a pulpei dentare, aceasta se prezintă cu o intensitate ridicată, uneori chiar cu episoade violente, iar caracteristicile acesteia fac de cele mai multe ori ca administrarea medicamentelor împortiva durerii să fie ineficiente.

 

Odată instalată, afecțiunea pulpei dentare necesită tratament de specialitate, administrarea medicației antialgice şi antiinflamatorii pe cale orală având un oarecare efect asupra efectului, dar neputând trata cauza.

 

Care sunt beneficiile tratamentului endodontic?

 

  • Îmbunătățirea calității vieții pacienților prin dispariția simptomatologiei dureroase;
  • Păstrarea dintelui la nivelul arcadei dentare și evitarea extracției;
  • Prevenirea răspândirii infecției dincolo de apexul dintelui, în osul alveolar;
  • Prevenirea formării abceselor dentare;
  • Restabilirea funcțională a dintelui;

Utilizarea microscopului dentar Leica în endodonție

Tratamentul endodontic realizat cu ajutorul microscopului dentar Leica este cea mai eficientă și complexă metodă de lucru folosită astăzi, având ca scop realizarea unor manopere minim-invazive, de mare precizie, cu rezultate favorabile pe termen lung în ceea ce privește păstrarea dinților pe arcadă.

 

Acesta asigură o magnificație a câmpului operator și o intensitate luminoasă puternică, sprijinind medicul specialist endodont în abordarea și tratamentul cazurilor complexe de tratament de canal.

 

Calitatea optică este vitală pentru un tratament de succes al canalului radicular. În cele mai multe cazuri, canalele radiculare nu sunt rectilinii, ele pot prezenta ramificații greu sau imposibil de detectat cu ochiul liber. Microscopul dentar Leica oferă posibilitatea observării în profunzime a canalului radicular, participând astfel la o abordare mult mai facilă a acestuia.

Dezinfectarea sistemului endodontic cu ajutorul laserului dentar BIOLASE EpicX

Avansul tehnologiei și utilizarea acesteia în clinica de medicină dentară se regăsesc sub forma unor tratamente mult mai rapide și eficiente în comparație cu tehnicile convenționale, materializându-se astfel în rândul pacienților printr-un număr scăzut de vizite la stomatolog, disconfort scăzut și rezultate predictibile pe termen lung.

 

Laserul BIOLASE luptă eficient împotriva infecțiilor endodontice și poate efectua dezinfecția și curăţarea canalelor radiculare mult mai în profunzimea structurilor dentare permițând realizarea tratamentului endodontic într-o singură ședință. Irigarea canalelor radiculare asistată laser asigură o dinamică mai bună a fluidelor și o penetrare a soluției de irigare în canalele laterale, imposibil de instrumentat manual.

 

 

Tratamentele endodontice realizate cu ajutorul laserului dentar BIOLASE EpicX

Avansul tehnologiei și utilizarea acesteia în clinica de medicină dentară, se regăsesc sub forma unor tratamente mult mai rapide și eficiente în comparație cu tehnicile convenționale, materializându-se astfel în rândul pacienților printr-un număr scăzut de vizite la stomatolog, disconfort scăzut și rezultate predictibile pe termen lung.

 

Laserul BIOLASE luptă eficient împotriva infecțiilor endodontice și poate efectua dezinfecția și curătarea canalelor radiculare mult mai în profunzimea structurilor dentare permițând realizarea tratamentului endodontic într-o singură ședință. Irigarea canalelor radiculare asistată laser asigură o dinamică mai bună a fluidelor și distribuție a soluției de irigare în canalele laterele.

 

Obturația canalelor radiculare

 

După tramanetul chemo-mecanic al canalelor radiculare, următorul pas este obturația definitivă a acestora. Sistemul de obturare Kerr Elements IC asigură realizarea obturației printr-o tehnică numită condensare verticală la cald care permite o obturație foarte omogenă, etanșă, tridimensională a canalelor radiculare, cu rezultate durabile în timp.

 

Cimentul endodontic bioceramic pe baza de MTA (agregat mineral trioxid) este un material folosit alături de gutaperca injectată la cald pentru obturarea canalelor radiculare. Acesta prezintă o biocompatibilitate excelentă, efect antimicrobian și stabilitate dimensională în timp, care permit o vindecare optimă a țesuturilor periapicale după tratamentul afecțiunilor endodontice.

De ce să ai încredere în noi?

 

Prin profesionalism, devotament și dedicare, putem rescrie împreună povestea zâmbetelor curajoase!